divendres, 3 d’abril del 2015

Projecte Home

Jo no vaig poder assistir a la conferència que es va fer per a la sessió del màster, I he estat buscant informació per internet per poder afegir en el meu bloc la meva opinió personal sobre les drogues amb els nostres adolescents.

Després de donar-hi voltes, de què són i què fan les diferents drogues, el primer que he pensat, és que si vull poder ajudar que la gent no caigui al pou de les drogues, he de comprendre perquè la gent arriba a consumir-les, i crec que no és res més, que la gent pren drogues perquè volen canviar alguna cosa en la seva vida, algunes de les raons pels joves alhora de consumir drogues, solen ser per encaixar, per escapar o relaxar-se, per alleujar l'avorriment, per semblar crescut, rebel·lar-se o únicament per experimentar.

Doncs si, no és una cosa senzilla que pugui solucionar una persona com a docent, són ja més qüestions del seu entorn i aquest com el fa sentir. Ells pensen que les drogues són una solució, però amb el temps, les drogues es converteixen “en” el problema. Per difícil que pot ser fer front als problemes d'un, les conseqüències del consum de drogues són sempre pitjors que el problema que s'està tractant de resoldre amb ells. La veritable resposta és aconseguir els fets i no prendre drogues en primer lloc. Pot ser, no evitarem que els alumnes deixin o no arribin a prendre drogues, però sí que hem d’aportar el nostre granet de sorra, enfortint lligams amb l’alumnat, mostrant no únicament una relació d’alumne – professor, únicament professional, sinó de relació entre persones, fomentar la seva autoestima, crear ambients alegres per tenir ganes d’aprendre i no perdre’s pel camí.

Per altra banda, destacar que el pitjor de tot és l’addicció en si, i s’hauria de procurar de què el nostre jovent no tingui aquesta sortida per a passar-s’ho bé, no tothom té el mateix grau d’addicció, i malauradament, l’adolescència ara es pot arribar a perllongar molts anys.


OjO peligro!!!

PD: Us recomano el programa del quèquicom, sobre les drogues que es va fer del projecte home a Catalunya, crec que seria molt profitós per als centres educatius, m'encanta aquest programa. Enllaç



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada